Essentiële oliën & paarden

Essentiële oliën zijn er ook voor paarden

Essentiële oliën zijn de geurende stoffen van planten, vruchten, kruiden en bomen. Het zijn stoffen van planten, bloemen en bomen die de afweer regelen, de hormoonhuishouding op orde houden. Je kunt essentiële oliën inzetten om het zelfgenezend vermogen van jouw dier een handje te helpen in balans te brengen en zorgt er ook voor dat het lichaam in balans blijft. Ze kunnen jou medicijnkastje vervangen. Steeds meer dierenartsen tonen ook interesse in deze behandelingen. Essentiële oliën voor paarden kunnen op dezelfde wijze worden gebruikt als bij mensen. Bij ziekte is het natuurlijk altijd van belang om eerst een (natuurgeneeskundig) dierenarts te raadplegen voor een diagnose.

Toepassing van de essentiële oliën:
Aromatisch:
* reinigt de lucht
* ondersteunt de luchtwegen
* beïnvloedt gemoedstoestand
* vernevelen in de stal of direct inademen
op de huid

Topisch:
* herstelt de huid
* snel plaatselijk effect
* opname via vacht en haarzakjes
* aanbrengen op probleemgebied kroonrand, punten van de oren en neusvleugels
intern

Intern:
* ondersteunt de spijsvertering
* reinigend effect
* inname via krachtvoer (evt verdunnen met lijnzaadolie)
* direct in de mond aanbrengen

Wanneer gebruik je welke toepassingsmethode?

Elk paard is anders. En reageert op een andere manier. Wat voor de een tot ziekte kan leiden is voor de ander geen probleem. Met essentiële oliën is het net zo; wat bij de ene werkt, doet bij de ander misschien helemaal niets. Daarom is het belangrijk om per paard te kijken wat het nodig heeft om te herstellen of het zelfhelend vermogen te activeren. Het gaat niet alleen om de keuze van de olie, maar ook om het moment van gebruik en om de toepassingsvorm. Er zijn meerdere combinaties van oliën geschikt voor elk probleem of aandoening. Er is niet één juiste manier, er zijn meerdere mogelijkheden!

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Je kunt mij op de volgende manieren bereiken:

Sylvia Stelten
Mgr. Brulsstraat 7, 6336AW Hulsberg (Limburg)
E-mail: sylvia@onderdezon.net
Telefoon: +31 654 670 779

De informatie over essentiële oliën is niet bedoeld om ziektes te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Lees onze disclaimer!
Comments

Popular Posts