Geranium ~ (Pelargonium graveolens) ~ De olie van Liefde & Vertrouwen



5 VOORDELEN VAN GERANIUM ESSENTIËLE OLIE


Niet alleen een mooie bloemengeur, etherische olie van geranium komt de geest en het lichaam op talloze manieren ten goede, van wondgenezing tot huidverzachting. Essentiële oliën van bloemen zijn ons het meest bekend als we denken aan etherische oliën en aromatherapie. Het is niet verwonderlijk, aangezien de aromatherapie- en parfumindustrie - zo nauw met elkaar verweven zijn. Maar de medicinale toepassingen van geranium mogen niet over het hoofd worden gezien.


Terwijl de geur van etherische olie van geranium bloemig is, wordt de olie zelf gedistilleerd uit de bladeren van de Pelargonium graveolens plant. Het is inheems in Zuid-Afrika en is sindsdien verder naar het noorden gecultiveerd in landen zoals het Midden-Oosten en Azië. Hoewel de Latijnse naam ons meestal duidelijkheid geeft over wat voor soort olie we hebben, is geranium een ​​beetje lastiger. De stammen van Pelargonium graveolens worden niet noodzakelijkerwijs aangeduid met die twee namen; de stam en de locatie van de groei kunnen een enorme impact hebben op de chemische samenstelling van de olie, ondanks het feit dat ze de naam Pelargonium graveolens delen. (1) Voor het grootste deel kunnen we bij vertrouwde leveranciers zien op basis van de algemene naam - dit is niet de norm voor andere oliën.

Geranium Bourbon wordt geteeld in een specifieke regio en wordt meestal gebruikt voor geuren in plaats van therapeutische doeleinden. Rose Geranium ruikt altijd zo licht 'rooskleurig'. Als uw leverancier de GC/MS-evaluatie voor hun oliën levert, zoek dan iets met ten minste de verbindingen geraniol, linalool en citronella – nogmaals, onthoud dat een vertrouwde leverancier belangrijk is. Elk van deze verbindingen kan worden gesynthetiseerd voor betaalbaarheid ondanks verminderde kwaliteit!



5 TOEPASSINGEN VAN GERANIUM ESSENTIËLE OLIE

Essentiële olie van geranium is een krachtige therapeutische olie die ook relatief zacht en veilig is en voornamelijk wordt gebruikt bij inhalatie- en plaatselijke toedieningsmethoden. Voeg het toe aan je diffuser of topische blend om van de volgende genezende voordelen te genieten.



1. ANTI-ANGST & KALMEREND
Er is iets ongelooflijks aan de manier waarop de hersenen op geuren reageren. Denk aan geur geheugen en de manier waarop een bekende geur je terug kan brengen naar een andere tijd en plaats. Soortgelijke reacties werken samen om aromatherapie geschikt te maken voor ontspanning, en sommige oliën zijn specifiek gunstig bij het verlichten van angst, wat een van de grote voordelen van essentiële geraniumolie is. Geranium is zo'n olie en de anxiolytische (anti-angst) acties worden goed aangetoond in de studie uit 2015, gepubliceerd in Journal of Caring Sciences, waarin essentiële olie van geranium wordt geanalyseerd die bij de bevalling wordt gebruikt. De onderzoekers gebruikten een variëteit van rozengeranium die verdund was en op de halsband van een deel van de deelnemers viel als een persoonlijke inhalatie methode. Tijdens het zware werk en de hoge angst voor actieve arbeid, waren degenen met geranium niet alleen verbeterd in gerapporteerde angstniveaus, maar ook in bloeddruk. (2) Indicaties: Diffuus voor een rustgevend effect in de hele kamer; gebruik persoonlijke inhalatie methoden voor verlichting van acute angst. Meng met andere kalmerende oliën zoals lavendel en zoete sinaasappel.

2. ANTIBACTERILE & WONDGENEZING

De ontdekking van antibiotica heeft levens gered, maar het moderne overmatige gebruik van antibiotica brengt hen in gevaar. Naarmate bacteriën steeds resistenter worden tegen traditionele behandelingen, worden de gevarieerde eigenschappen van antibacteriële essentiële oliën van vitaal belang.


Geranium is een uitstekende keuze voor antibacterieel gebruik bij wondgenezing, dankzij de zachte aard die waarschijnlijk geen overgevoeligheid veroorzaakt. Een in-vitro-onderzoek uit 2014 toonde dit voordeel aan en verklaarde geranium etherische olie als 'een effectief onderdeel van de therapie', vooral wanneer infecties recidiverend en resistent waren. (3)

Natuurlijk wil je je wonden tot het uiterste slaan en behandelen voordat je geïnfecteerd raakt of de aandacht van een arts nodig hebt. Het opnemen van geranium in uw wondgenezende zalven en sprays kan helpen!

Indicaties: healing sprays, actuele balsems, crèmes en zalven.



3. ANTIOXIDANT
Milieutoxines, stress en andere verstorende factoren drukken hun stempel op het lichaam door middel van oxidatieve schade of oxidatieve stress. Dit is een cellulair probleem dat zich in alles kan manifesteren, van zichtbare tekenen van veroudering tot de ontwikkeling van kanker. Antioxidanten werken tegen die schade door deze op te sporen, de bron te elimineren en de celstructuur te herstellen. 
De antioxidanten capaciteit van Geranium draagt ​​​​bij aan het traditionele gebruik ervan, aangetoond in een onderzoek uit 2013. De oxidatieve schade waarop dit onderzoek gericht was, was onvruchtbaarheid en muizen werden gebruikt als observatieplatform. Na toediening van etherische olie van geranium was de oxidatieve schade voldoende genezen zodat de beweeglijkheid van het sperma verbeterde. (4) Hoewel dit ons weinig vertelt over het gebruik van de olie voor onvruchtbaarheid, geeft het ons een beeld van hoe verreikende antioxiderende voordelen zich uitstrekken en, nogmaals, hoe traditionele toepassingen zo vaak door de wetenschap worden gevalideerd.

Indicaties: Topische toepassingen voor massage blends.


4. KRACHTIGE ANTISCHIMMEL

Schimmelinfecties kunnen zich zowel lokaal als systemisch manifesteren, evenals in onze huizen. Geranium wordt genoemd als een van de antischimmel essentiële oliën die zowel als damp of als direct contact kan worden gebruikt. Van de tien essentiële oliën die werden gekozen voor evaluatie als mogelijke schimmelwerende eigenschappen, werd geranium vermeld in de groep die alle schimmelstammen remde die de onderzoekers controleerden. (5) Het is duidelijk een veelzijdige olie die microben op alle gebieden van ons leven kan remmen.

Indicaties: reinigingsmiddelen, diffusie en plaatselijke preparaten om de groei van schimmels in zijn verschillende vormen te remmen.


5. ANTI-INFLAMMATORIUM

Om toe te voegen aan de voordelen van wondgenezing die geranium vertoont, is het ook een ontstekingsremmend middel. Ontsteking zelf is een normaal en zelfs heilzaam proces van het immuunsysteem, maar in overmaat kan het pijnlijk en problematisch zijn. De onderzoekers gebruikten een muismodel om hun toepassing te testen, waarbij geranium etherische olie plaatselijk werd gebruikt voor zwelling. Zoals vermoed, zagen de delen die in contact waren met de oliebereiding een significante vermindering van de zwelling. (6) De combinatie van acties van Geranium geeft u een veelzijdige benadering van wondverzorging.

Indicaties: Ontstekingsremmende sprays en zalven, massageoliën.


GEWELDIGE ESSENTIËLE OLIE OM MET GERANIUM TE MENGEN


Een van de toepassingen van essentiële geranium olie is dat het goed mengt met oliën die dezelfde eigenschappen hebben, dus houd daar rekening mee bij het spelen met combinaties en geuren.


Anti-angst: lavendel, bergamot, roos, kamille

Antimicrobieel: citrus, tijm, kruidnagel

Genezing: lavendel, citroengras, tea tree

Geranium heeft een zware geur, dus het oplichten met citrus en kruidachtige oliën kan een plezierige en effectieve combinatie vormen.


Referencies van wetenschappelijke onderzoeken:

  1. https://books.google.com/books?id=IDkvBQAAQBAJ&pg=PA394&lpg=PA394&dq=geranium+essential+oil+monograph,+WHO&source=bl&ots=2mcLwF_ojW&sig=CfNGN-tTc7Gimkn-7JxQrFnEC3I&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwj3nangxtnJAhWILmMKHVSGCSYQ6AEILzAD#v=onepage&q=geranium%20essential%20oil%20monograph%2C%20WHO&f=false
  2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4484988/
  3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24290961
  4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3641007/
  5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8893526
  6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3793238/
 
Disclaimer

De bronnen waaruit de informatie over de werking van de oliën stammen, zijn de soms duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoekingen en veel tips van gebruikers.

Wij doen echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is informatief van aard en de administrators nemen geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van de posts die worden gedaan. De aangeboden informatie is niet bedoeld om diagnoses te doen, ziekten vast te stellen of claims te doen ter genezing van ziektes. De reacties en informatie hier gepost door de lezers en administrators van deze website is geenszins bedoeld als vervanging voor medische raad van professionele artsen. Iedereen die aan een ziekte of verwonding lijdt, dient een gekwalificeerde arts te raadplegen.


Comments

Popular Posts