Neroli ~ (Citrus x Aurantium) ~ De olie van gedeelde doelen & partnerschap

Gedistilleerd uit de bloesems van sinaasappelbomen, heeft de geurige etherische olie van neroli voordelen die veel natuurlijke remedies niet kunnen evenaren!


In onze supermarktmaatschappij zijn we eraan gewend om slechts één deel van een plant als eetbaar te zien: de groente of het fruit. Maar onze bloemen, groenten, bomen en struiken hebben zoveel meer te bieden! We weten dat etherische oliën uit meerdere delen van sommige planten kunnen worden gehaald, en etherische olie van Neroli is een uitstekend voorbeeld - het komt van de Citrus Aurantium, net zo bitter, of de etherische olie van zoete sinaasappel, maar de chemische samenstelling is heel anders.


In feite bleek uit een analyse van elk dat er meer dan twee keer zoveel verbindingen in de essentiële olie in oranjebloesem zaten dan in de schil. (1) Een van de redenen hiervoor is dat sinaasappelolie koud uit de schil wordt geperst, terwijl etherische olie van Neroli uit de bloesems wordt gedistilleerd. De bloesems die worden geoogst om etherische olie van Neroli te maken, zouden anders sinaasappels zijn geworden, en er is een aanzienlijke hoeveelheid van nodig om de olie te maken. Deze factoren alleen al rechtvaardigen Neroli essentiële olie als een nogal prijzige olie. Maar de vraag naar essentiële oliën is groot, dus vervalsing is een veelvoorkomend probleem! Het is moeilijk om te weten of een olie is gesneden met goedkopere oliën, additieven of geuren. Het beste wat we kunnen doen, is gerenommeerde fabrikanten kiezen die transparant willen zijn over hun productiemethoden, batchanalyses en sourcing.




5 VOORDELEN VAN NEROLI ESSENTIËLE OLIE

Als je Citrus ziet op een fles etherische olie van Neroli, verwar het dan niet voor dezelfde gewone sinaasappelolie.



1. PIJN & ONTSTEKING
Er is een reden waarom mensen de moeite nemen om specifieke bloesems op een bepaald tijdstip te oogsten om een ​​olie te maken - traditioneel toegediend of hydrosol, meer recentelijk gedestilleerd voor geconcentreerde essentiële oliën. Het is absoluut de moeite waard!
Neroli olie is onlangs in het laboratorium getest om de verbindingen te isoleren en te bepalen waarom het is gebruikt om pijnlijke ontstekingen te bestrijden. Hoewel niet elk traditioneel gebruik in het laboratorium wordt geverifieerd, hebben we keer op keer gezien dat velen van hen dat wel zijn. In dit geval kwamen onderzoekers tot de volgende conclusie: De resultaten suggereren dat Neroli biologisch actieve bestanddelen bezit die een significante activiteit hebben tegen acute en vooral chronische ontstekingen, en centrale en perifere antinociceptieve effecten hebben die de etno-medicinale claims van het gebruik van de plant bij de behandeling van pijn en ontsteking. (2) Sommige verbindingen in Neroli zijn in staat om het ontstekingsproces aan te pakken, dus Neroli zou de moeite waard zijn de investering als je worstelt met chronische ontstekingen en pijnlijke aandoeningen.
Toepassingen: als een massageolie of een pijnzalf. 



2. MENOPAUZE

Niet elke vrouw worstelt zwaar met de menopauze, maar voor degenen die dat wel doen, kunnen de effecten slopend zijn. Voor anderen kan het storend en onaangenaam zijn – en wie heeft daar tijd voor? Volgens de ACOG zullen de meeste vrouwen 40% van hun leven in de menopauze of na de menopauze doorbrengen, en hoewel de kleine meerderheid van de vrouwen niets doet aan de symptomen, werden in 2010 naar schatting 38 miljoen hormoon vervangende medicijnen voorgeschreven. (3) In 2014 richtten Koreaanse onderzoekers zich met goede resultaten op de invloed van etherische olie van Neroli op de symptomen van de menopauze. Alleen al door inademing bleek Neroli een positief effect te hebben op (4):

- drukvermindering

- seksueel verlangen

- bloeddruk


Persoonlijke inhalatoren zijn eenvoudig en gebruiken heel weinig olie, waardoor Neroli een waardevolle investering is voor iedereen die te maken heeft met onaangename symptomen van de menopauze. Hoewel een hormoon vervangingstherapie soms nodig is, kunnen sommige symptomen onder controle worden gehouden door de eenvoudige toevoeging van deze onschatbare essentiële olie.

Toepassingen: diffuser en persoonlijke inhalatoren.



3. STRESSVERMINDERING

Het lijkt erop dat vrouwen in de menopauze en na de menopauze niet de enigen zijn die baat hebben bij de anti-hypertensieve effecten van Neroli. In een andere studie uitgevoerd door Koreaanse wetenschappers, werd Neroli gecombineerd met andere kalmerende essentiële oliën voor evaluatie in controlegroepen. Er waren 83 deelnemers, die allemaal hoge bloeddruk of pre-hoge bloeddruk hadden, en de groep was verdeeld in drie secties: geen behandeling; een placebo geur; en een mix van Lavendel, Neroli, Ylang Ylang en Marjolein. Na alleen inhalatie had de testgroep verbeterde cortisol (stress) markers en een lagere bloeddruk. (5)

Hoge bloeddruk is een potentieel gevaarlijke aandoening die onmiddellijk na ontdekking moet worden behandeld, maar in de meeste gevallen zullen veranderingen in levensstijl eerst komen. Vooral wanneer stress heeft bijgedragen aan een verhoogde bloeddruk, kan het gebruik van stressverlichtende oliën zoals Neroli een belangrijke en effectieve verandering van levensstijl zijn.




4. HERSENENGEZONDHEID

Dergelijke prominente effecten op stress duiden op een soort actie in de hersenen. Traditioneel gebruik van de bloesem omvat anticonvulsiva en anti-epileptische behandelingen, dus onderzoekers analyseerden in 2014 of de essentiële olie zelf een van deze acties had.

De onderzoeken zijn uitgevoerd op muizen, dus de resultaten zijn voorlopig en duiden niet op enige vorm van vervanging voor de huidige behandelingen. Ze waren echter in staat om anticonvulsieve activiteit in etherische olie van Neroli te traceren en te repliceren. (6)

Totdat we meer weten over hoe dit toekomstige benaderingen in de geneeskunde kan beïnvloeden, kunnen we het algemene beschermende effect erkennen dat Neroli lijkt te hebben voor de hersenen en de geestelijke gezondheid en welzijn.

Toepassingen: Diffusie, opname in kalmerende mengsels.



5. DARMGEZONDHEID

Een paar jaar geleden werden acht essentiële oliën voor maaggezondheid geanalyseerd op hun effecten op darm dysbiose (bacteriële onbalans). De bevindingen omvatten Karwij, Lavendel en Neroli als opvallende voorbeelden van essentiële oliën die goed zouden harmoniseren met de nuttige bacteriën in het lichaam. Deze onderzoeken tonen het uitstekende vermogen aan dat deze essentiële oliën hebben om schadelijke bacteriën te beïnvloeden, terwijl ze zacht blijven voor het lichaam en gunstige soorten. Bovendien is Neroli buitengewoon nuttig voor een aantal gezondheidsproblemen.

Toepassingen: Massageolie, actuele zalf.


KALMERENDE OLIE OM MET NEROLI TE MENGEN


De beste toepassing voor Neroli lijkt diffusie of inhalatie te zijn. Het is een lichte, bloemige geur die goed past bij veel bereidingen. Probeer het met andere ontspannende, focus- of anti-angstoliën om een ​​kalmerende, aangename geur te creëren:

Lavendel

Oranje

Geranium

Kamille

Roos

Scharlei


Kies 2-4 oliën en meng 1-2 druppels van elk in een draagolie, of één druppel in een ultrasone diffuser of persoonlijke inhalator.


Referencies naar wetenschappelijke onderzoeken:

  1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24002139
  2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25762161
  3. http://www.acog.org/-/media/NewsRoom/MediaKit.pdf
  4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25024731
  5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23259002
  6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25532295



Disclaimer

De bronnen waaruit de informatie over de werking van de oliën stammen, zijn de soms duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoekingen en veel tips van gebruikers.

We doen echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De informatie op deze website is informatief van aard en de administrators nemen geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van de posts die worden gedaan. De aangeboden informatie is niet bedoeld om diagnoses te doen, ziekten vast te stellen of claims te doen ter genezing van ziektes. De reacties en informatie hier gepost door de lezers en administrators van deze website is geenszins bedoeld als vervanging voor medische raad van professionele artsen. Iedereen die aan een ziekte of verwonding lijdt, dient een gekwalificeerde arts te raadplegen.




Comments

Popular Posts